torstai 15. toukokuuta 2014

Suklainen daim-kakku

Tein 12-vuotiaalle tytölle suklaisen Daim-kakun.
Toiveena oli paljon daimeja ja suklaata.
Kakku mitoitettu 25 hlölle.
Onnea Tuuli! ♥
 


 
Pohjana suklaakahvikakku,
välissä daim-mousse,
kostutuksena sprite,
kuorrutteena maitosuklaata,
päällä daim-rouhetta
ja sokerimassakoristeita.
 

Suklaakahvikakku
 
300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
 2 tl vaniljasokeria
200 g daimsuklaata
100 g tummaa suklaata
 
Daim-mousse
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
4 kpl daim-patukoita
100 g maitosuklaata
3 liivatetta
½ dl sitruunamehua/vettä/maitoa
 
Maitosuklaakuorrute
230g maitosuklaata
3 dl kermaa
3 rkl voita
 
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi tai sulata suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
  
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto.
Sulata maitosuklaa ja lisää seokseen. Rouhi daimit.
Lämmitä mehu. Liuota liivatteet.
Lisää liivateliuos ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Nostele suklaarouhe joukkoon.
Sekoita.
Levitä täytettä kakun väleihin. 
 
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
 Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...