sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Pinkki Hello Kitty-kakku

Pinkkiä ja vaaleanpunaista värimaailmaa edustava Hello Kitty lähti 5-vuotissyntymäpäiville.
Koristeiksi tein lisäksi perhosia ja kukkia sokerimassasta.
Paljon onnea Ella! :)


 

 
Pohjana 8 munan sokerikakku-pohja,
täytteenä mansikkamousse (sama kuin tässä kakussa),
kostutus mansikkamehulla
ja
eristeenä sokerikreemi (ohje).
Päällinen ja koristeet sokerimassaa.


 
Sokerikakku-pohja
 
Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin.
Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin.
Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan.
Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja.
 
5 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).
 Ota esille kaksi saman kokoista lasia.
Riko munat toiseen lasiin.
Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.
Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja.
Jauhojen suhde on seuraava puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja.
Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.
Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi.
Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.
Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen.
 
Sekoita varovasti.
Kaada vuokaan ja hölskytä ilmakuplat pois.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min.
Joudut todennäköisesti laittamaan päälle folion tai leivinpaperin
pinnan tummumisen takia paiston lopussa.
Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista.
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

 


4 kommenttia:

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...