sunnuntai 4. elokuuta 2013

Pullakranssi

6-vuotis hääpäivämme kunniaksi leivoin tälläisen pullarinkilän.
Oli todella kyllä pehmoista ja maistuvaa pullaa,
täytyy tehdä varmasti uudelleenkin! :)




Alkuperäinen ohje otettu Kinuskikissalta täältä.
 
Taikina:
 100 g voita
2 ½ dl maitoa
 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
 
Päälle:
 75 g voita
½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
15 g kanelia

Voiteluun:
 1 muna
 
Koristeluun:
raesokeria


 Sulata voi.
Lämmitä maito kädenlämpöistä kuumemmaksi (+42), jos teet kuivahiivalla
(tuosta kinuskikissan linkistä löytyy normihiivalla tehty ohje).
Ota muutama desi jauhoja ja sekoita kuivahiiva niihin. 
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Lisää kuivahiiva-jauhoseos ja vatkaa taikinaa hetken aikaa.
Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.
Lisää voisula.
 Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Anna kohota liinalla peitettynä.
 
Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi ja pitkäksi nelikulmioksi.
Voitele sulatulla voilla, ripottele päälle kanelia, fariinisokeria ja vaniljasokeri.


 
Kääri pitkäksi rullaksi ja kiepaita rinkiläksi.

 
Leikkele saksilla lehdennäköisiä kielekkeitä ja
käännä vuorotellen kummallekin puolelle ne.



 
Anna kohota hetken ja voitele kananmunalla.
Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut monta kranssi ohjetta ja yhdestäkään ohjeesta en ole tajunnut miten viillot saa oikealle ja vasemmalle. Kiitos havainnekuvasta, josta vähän yksinkertaisempikin tyyppi tajuaa kuinka viillot tehdään :-D Huomenna kokeilemaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että havaintokuvista oli apua! :) toivottavasti tuli hyvät kranssit! :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...