maanantai 19. elokuuta 2013

Suklaapullakranssi

Äitini 50-juhlille tein tämän kakun lisäksi tälläisen suklaisen pullakranssin.
Käytin samaa perusohjetta kuin tässä pullakranssissa
(josta löytyy myös kuvalliset ohjeet kranssin tekoon),
mutta halusin tehdä suklaalle maistuvan pullan. :)
  
 
Taikina:
 100 g voita
2 ½ dl maitoa
 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pieni muna
7 ½ dl vehnäjauhoja
 
Päälle:
 75 g voita
½ dl fariinisokeria
15 g kanelia
  200g tummaa/maitosuklaata rouhittuna

Voiteluun:
 1 muna
 
Koristeluun:
raesokeria



 Sulata voi.
Lämmitä maito kädenlämpöistä kuumemmaksi (+42), jos teet kuivahiivalla.
Ota muutama desi jauhoja ja sekoita kuivahiiva niihin. 
Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
Lisää kuivahiiva-jauhoseos ja vatkaa taikinaa hetken aikaa.
Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten.
Lisää voisula.
 Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.
Anna kohota liinalla peitettynä.
 
Kun taikina on kohonnut, kauli se ohueksi ja pitkäksi nelikulmioksi.
Voitele sulatulla voilla, ripottele päälle kanelia, fariinisokeria ja rouhittu suklaa.
 
Kääri pitkäksi rullaksi ja kiepaita rinkiläksi.
Leikkele saksilla lehdennäköisiä kielekkeitä ja
käännä vuorotellen kummallekin puolelle ne.  
Anna kohota hetken ja voitele kananmunalla.
Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...