Tänä viikonloppuna herkutellaan kevyemmin.
Halusin kokeilla valmistaa hiukan erilailla muffineita
eli tein tälläisiä mukavan kevyitä ja helppoja.
Halusin kokeilla valmistaa hiukan erilailla muffineita
eli tein tälläisiä mukavan kevyitä ja helppoja.
Nämä muffinit ei oo niin makeita kuin muffinit yleensä,
eikä koostumus myöskään ole samalla lailla kuohkea,
mutta hyviä olivat ja mukavasti maistuivat ananakselle.
eikä koostumus myöskään ole samalla lailla kuohkea,
mutta hyviä olivat ja mukavasti maistuivat ananakselle.
Ohje napattu KG lehdestä nro 2/2013.
2½ dl kauraleseitä
1 prk ananasmurskaa
2½ dl ananaslientä vedellä jatkettuna
1 kananmuna
3/4 dl juoksevaa margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kanelia
päälle
1 prk rasvatonta maitorahkaa
vaniljasokeria
tai
valmista vaniljarahkaa
tai
vatkattua kevyt vispikermaa
strösseleitä tai kaakaojauhetta päälle ripoteltuna
Lisää kauraleseet ananasmehu-vesiseokseen ja anna turvota muutaman minuutin ajan.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita sitten kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinavuokiin ja kypsennä 200-asteessa 15-20 min.
Koristusta varten keyin versio on sekoittaa rahka ja vaniljasokeri keskenään
ja pursottaa/laittaa muffinien päälle,
toki kuorrutteeseen voi oman makunsa mukaan tehdä muunnoksia
tai
valmista vaniljarahkaa
tai
vatkattua kevyt vispikermaa
strösseleitä tai kaakaojauhetta päälle ripoteltuna
Lisää kauraleseet ananasmehu-vesiseokseen ja anna turvota muutaman minuutin ajan.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita sitten kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinavuokiin ja kypsennä 200-asteessa 15-20 min.
Koristusta varten keyin versio on sekoittaa rahka ja vaniljasokeri keskenään
ja pursottaa/laittaa muffinien päälle,
toki kuorrutteeseen voi oman makunsa mukaan tehdä muunnoksia
kermapursotuksia (kakkupursotusjämiä) ja strösseleitä
rahkaa ja kaakaojauhetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)