Tälläinen lupsakka ja värikäs SkipHop-koirakakku
lähti tämänpäiväisiin synttärijuhliin.
lähti tämänpäiväisiin synttärijuhliin.
Onnea Tiina! :)
Pohjana mehevä tummakakkupohja.
Täytteenä sitruuna-appelsiinimousse sitruunahillokkeella.
Kostutuksena tuorepuristettua appelsiinimehua.
Eristeenä margariinisokerikreemi (ohje).
Päällyste ja koristeet sokerimassaa.
Toiveena oli tämä Skip Hop-sarjan koira:
Pohjana mehevä tummakakkupohja.
Täytteenä sitruuna-appelsiinimousse sitruunahillokkeella.
Kostutuksena tuorepuristettua appelsiinimehua.
Eristeenä margariinisokerikreemi (ohje).
Päällyste ja koristeet sokerimassaa.
Toiveena oli tämä Skip Hop-sarjan koira:
Hiukan lisäilin koiralle rusettia ja kaulapantaa. Korvien kanssa jouduin taistelemaan pisimpään päädyin tekemään koirasta luppakorvan, jotta korvat säilyisivät kasassa seuraavaan päivään.
Mehevä tummakaakao-pohja
(24 cm vuokaan)
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Paista 175 asteessa noin 50-60 min.
Kakku saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi, testaile tikulla kypsyyttä.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Sitruuna-Appelsiinimousse
4 dl laktoositonta vispikermaa
400 g sitruunatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 appelsiinia survottuna
1 sitruunankuori raastettuna
sokeria maun mukaan
4 liivatetta
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
Lisäksi kerroksien alimpana sipaisu lemon curdia (sitruunahilloa).
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kerman sekaan sitruunatuorejuustot, vaniljasokeri, raastettu sitruunankuori, survotut ja valutetut appelsiinit ja sokeria maun mukaan.
Kuumenna appelsiineistä puristamasi mehu kiehuvaksi ja sekoita liivatteet joukkoon.
Kaada liivateseos tasaisena nauhana kermaseokseen ja sekoita.
Sipaise kostuttujen pohjien päälle kerros lemon curd-hilloa ja sen päälle täytettä.
Mehevä tummakaakao-pohja
(24 cm vuokaan)
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja
ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.Paista 175 asteessa noin 50-60 min.
Kakku saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi, testaile tikulla kypsyyttä.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Sitruuna-Appelsiinimousse
4 dl laktoositonta vispikermaa
400 g sitruunatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 appelsiinia survottuna
1 sitruunankuori raastettuna
sokeria maun mukaan
4 liivatetta
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
Lisäksi kerroksien alimpana sipaisu lemon curdia (sitruunahilloa).
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kerman sekaan sitruunatuorejuustot, vaniljasokeri, raastettu sitruunankuori, survotut ja valutetut appelsiinit ja sokeria maun mukaan.
Kuumenna appelsiineistä puristamasi mehu kiehuvaksi ja sekoita liivatteet joukkoon.
Kaada liivateseos tasaisena nauhana kermaseokseen ja sekoita.
Sipaise kostuttujen pohjien päälle kerros lemon curd-hilloa ja sen päälle täytettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)