sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Daim-pavlova

Tänä viikonloppuna herkuteltiin pavlova-tyylisellä kakulla,
jossa sisältää runsaan Daim-täytteen.
 

Pohja:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
 
Täyte:
3 Daim-suklaata
2½ dl vispikermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
 
Väliin ja päälle:
 pensasmustikoita
(mikä tahansa muukin marja/hedelmä käy)

koristeeksi Daimia
 


Erottele valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sekoita tämän jälkeen sokeri joukkoon pienissä erissä.
Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille 2-3:ksi hieman toisistaan irrallaan olevaksi levyksi (jätä hieman leviämisvaraa). Esimerkit levyjen koosta: 3 kpl 16×16 cm levyjä tai 2 kpl 15×25 cm levyjä. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 1 h 20- 1 1h 45 min. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suuremmin tummua se ei saa. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.
 
Rouhi Daim-suklaat. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon mascarpone, sokerit ja Daim-rouhe. 
 
 
Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen marenkilevy, täytettä ja mustikoita. Päällimmäisen marengin pinnalle tulee loput täytteestä ja marjat.
Koristele esimerkiksi Daim-rouheella tms.
Nauti välittömästi!


 

2 kommenttia:

  1. Hyvää oli! ;)

    -Eeva-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli kyl. :) Ja eipä jääny yhtään jäljelle ees seuraavaan päivään. :D

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...