Tänä viikonloppuna herkuteltiin pavlova-tyylisellä kakulla,
jossa sisältää runsaan Daim-täytteen.
Pohja:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
Täyte:
3 Daim-suklaata
2½ dl vispikermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
2 tl vaniljasokeria
3 Daim-suklaata
2½ dl vispikermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
Väliin ja päälle:
pensasmustikoita
(mikä tahansa muukin marja/hedelmä käy)
koristeeksi Daimia
(mikä tahansa muukin marja/hedelmä käy)
koristeeksi Daimia
Erottele valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sekoita tämän jälkeen sokeri joukkoon pienissä erissä.
Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille 2-3:ksi hieman toisistaan irrallaan olevaksi levyksi (jätä hieman leviämisvaraa). Esimerkit levyjen koosta: 3 kpl 16×16 cm levyjä tai 2 kpl 15×25 cm levyjä. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 1 h 20- 1 1h 45 min. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suuremmin tummua se ei saa. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.
Rouhi Daim-suklaat. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon mascarpone, sokerit ja Daim-rouhe.
Koristele esimerkiksi Daim-rouheella tms.
Nauti välittömästi!
Hyvää oli! ;)
VastaaPoista-Eeva-
Niin oli kyl. :) Ja eipä jääny yhtään jäljelle ees seuraavaan päivään. :D
Poista