perjantai 26. heinäkuuta 2013

Karviaispiirakka

 Karviaisaika alkaa olla käsillä ja oon etsinyt ja yrittänyt soveltaa
niistäkin jotain leivonnaista.
Tässä piirakassa pohja on todella pehmeä ja
päällinen tuo ihanasti makeutta kirpeille karviaisille,
mutta toki karviaisten päälle voi halutessaan ripotella sokeriakin vielä.
Lämmintä viikonloppua kaikille! :)


 
Pohja
1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatetettua margariinia
1 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

 
Päälle
n. 6 dl perattuja karviaisia

sokeria
 
Pinnalle
1½ dl sulatettua margariinia
1 dl kauraleseitä
½ dl fariinisokeria
½ tl kanelia

Vaahdota muna ja sokeri.

Sulata margariini.
Yhdistä pohjan kuivat aineet.
Lämmitä maito.
Lisää vaahtoon vuorotellen sulattettua margariinia, maitoa ja jauho-leivinjauheseosta.
Sekoita.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.

Poista karviaisten kannat ja pilko karviaiset.
Laita pohjan päälle karviaiset ja sokeria.
Sekoita muruseoksen aineet ja ripottele seos karviaisten päälle.
 Paista 200 asteessa 25–30 minuuttia.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...