Daim-hyydykekakku
koristeena daim-murskaa.
Pohja
200 g dominoita
75 g margariinia
Täyte
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
½ sitruunamehua
3 kpl daim-patukkaa
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu valkosuklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
Marenkipesät
3 valkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
Vatkaa kovaksi vaahoksi ja pursota pellille
renkaita ja niihin reunat.
Paista pesiä 120 astetta ja noin 45 min.
Sivele jäähtyneet pesät sulalla
valkosuklaalla.
(suklaa estää marenkia pehmenemästä)
Täytä pesät kermavaahdolla ja
marjoilla/hedelmillä.
Koristele esim suklaaraidoilla.
04/2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)