sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kolmen suklaan hyydykekakku

Kolmen suklaan hyydykekakku
 
 
Pohja
350 g vaniljatäytekeksejä
75 g margariinia
 
Alin kerros
2,5 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
3 liivatetta
½ dl maitoa tai vettä
 
Keski kerros
2, 5 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
 200 g maitosuklaata
3 liivatetta
½ dl maitoa tai vettä
 
Päällimmäinen kerros
2,5 dl flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
3 liivatetta
½ dl maitoa tai vettä
 
Koristeena sokerimassasta tehdyt liljat ja lehdet.


Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi.
 Painele seos pohjalle vuokaan.

Valmista alin täyte: Laita liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma  (joko kaikki yhdessä ja jaa kolmeen osaan tai sitten jokaista osaa varten erikseen) ja vaniljasokerilla. Sulata tummin suklaa. Notkista 200g tuorejuustoa kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Kuumenna 1/2dl maitoa tai vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 3 liivatetehteä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 osa kermavaadosta (tai erikseen vaahdotettuna 2, 5 dl) joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavan kerroksen valmistamisen ajaksi.
Valmista keskimmäinen täyte: Sulata vaalea maitosuklaa ja notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Kuumenna n. 1/2 dl maitoa/vettä kiehuvaksi ja liota 3 liivatelehteä siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahdosta 1/3 osa (tai erikseen vatkattu 2,5 dl). Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti ja nosta hyytymään jääkaappiin viimeiden kerroksen valmistamisen ajaksi.
Valmista päällimmäinen täyte.: Sulata valkosuklaa ja notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää suklaa tuorejuuston joukkoon. Kuumenna n. 1/2 dl maitoa/vettä kiehuvaksi ja liota 3 liivatelehteä siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.



 
07/2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...