lauantai 9. helmikuuta 2013

Minttusuklaakakku


Minttusuklainen kahvikakku
tummalla suklaakiilteellä
 
 
 
pohja:
300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
400 g vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
200 g minttusuklaata
 
kakku ilman kuorrutetta
 
Kuorrute:
120 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
(tein kaksinkertaisena kuorrutteen,
koska halusin päällystää myös reunat)
 
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.
 
 
Ja tuossa laitoin tumman suklaan joukkoon hiukan minttusuklaata mauksi.
 
 
 kuorrutettu kakku ilman koristeita
 
 
gerberat kuivumassa

 raidoitus valkosuklaata, gerberat sokerimassaa



 

 

6 kommenttia:

  1. Voi nams mimmonen kakku :) .. ja tosi ihanat noi koristeetkin!! -sanna-

    VastaaPoista
  2. Tää oli taivaallisen hyvää! <3

    -Eeva-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Empä nyt tiiä.:D oli ainakin ihanan suklaista kyl. ja ilmeisen hyvin oli ainakin tehnyt kauppansa mummilla. :)

      Poista
  3. Ihana kakku♥Liian vaikee mull;)

    VastaaPoista

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...