lauantai 23. helmikuuta 2013

Suklaa-pähkinäpiirakka


Tänään tehtiin piirakkaa, jossa yhdistyvät niin suklaa, kahvi kuin pähkinätkin.
 (alkuperäinen ohje täältä ).

 
 
pohja
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl kahvia
 
 
kuorrutus
200 g suklaa-hasselpähkinälevitettä (nutella)
50 g tummaa suklaata
½ dl pähkinöitä
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. (Taikina jää melko löysäksi.)
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
 
Lusikoi suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.
 
Taita suklaa paloiksi. Leikkaa palat vinottain puoliksi ja puolikkaat edelleen paksuussuunnassa puoliksi. Näin saat suklaakolmioita, -suikaleita ja -rouhetta. Puolita pähkinät. Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...