sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mansikkahyydyke-kakut ja maljat

 
Mansikkahyydykekakku
 
 
Pohja
200 g digestivejä
100 g margariinia
 
Täyte
500 g pakaste- tai tuoreita mansikoita
2, 5 dl flora vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1½ tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
8 liivatetta
½ dl sitruunamehua
Päälle tuoreita mansikoita 
 
Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita täytteeseen tulevat liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se seokseen. Soseuta mansikat ja lisää mansikkasose tuorejuusto-rahkaseokseen. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet. Lisää seokseen ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään. 


 Pari candymeltseistä tehtyä perhosta tässä versiossa.


 
 
 
Mansikkamaljat
Täyte 
200 g tuorejuustoa,
2,5 dl
floravispiä,
2 dl mansikoita
2 rkl sokerikreemijauhetta.
Koristeena mansikoita ja valkosuklaata.

 
07/2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...