sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pähkinäsuklaa kahvikakku

 Pähkinäsuklaa kahvikakku
oli erittäin suklaista ja maistuvaa,
eikä ollenkaan niin kuiva kuin nimi antaa ymmärtää.
Ohje on Pullahiiren kirjasta otettu.

 
300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
400 g vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ leivinjauhetta
1 tl soodaa
 2 tl vaniljasokeria
200 g pähkinäsuklaata
 
Kuorrute:
120 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
 
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi pähkinäsuklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
 
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
 Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.
 
Koristeena valkosuklaata ja sokerimassaisia pikkukukkia.
 



 
01/2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...