maanantai 20. toukokuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku

Paistettua juustokakkua mansikkamelban kanssa
tarjosin tänään kahvitteluhetkenä ystävilleni.
Tein kakun liian isoon pohjaan, joten siitä jäi turhan matala.


pohja
200 g Digestive-keksejä
75–100 g sulatettua voita

täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl taloussokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

kastike
mansikkamelba

Murskaa keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti.
Anna jäähtyä ja laita vielä jääkaappiin kylmenemään,
kakun tulee olla tarjoilussa kylmää.

 
Mansikkamamelba

200–300 g mansikoita
tomusokeria maun mukaan
1 tl sitruunamehua

Painele marjat siivilän läpi.
Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.

2 kommenttia:

  1. Uuuuh.. Tämä ohje pitää muistaa ja tehdä ihan omin pikku kätösinkin.
    RAKASTAN JUUSTOKAKKUA!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. :) Ja sama juttu täälläkin, juusto-ja hyydykekakut on miun ehottomat suosikit. :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...