perjantai 24. toukokuuta 2013

Raparperi-vaniljapiirakka

Raparperi-leipomusten sarja jatkuu.
Tämmöinen helppo raparperi-vaniljapiirakka syntyi kahvitteluhetkeen.
Kaneli sopii hyvin raparperi-vaniljatäytteen kaveriksi,
mutta voi sen jättää pohjasta pois tai korvata esim vaniljalla,
oman maun mukaan. 
 

pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 dl sulatettua margariinia/voita
1 kananmuna
 
täyte
n. 5 dl raparperin paloja
2 prk vaniljrahkaa
2 kananmunaa
sokeria
 
Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa.
 Lisää margariini ja muna sekoittaen.
Levitä taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
Pilko raparperit ja sokeroi ne.
Levitä pohjan päälle raparperipalat.
Sekoita rahka ja munat. Lisää sokeria jos tarve vaatii.
 Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...