Raparperi-leipomusten sarja jatkuu.
Tämmöinen helppo raparperi-vaniljapiirakka syntyi kahvitteluhetkeen.
Tämmöinen helppo raparperi-vaniljapiirakka syntyi kahvitteluhetkeen.
Kaneli sopii hyvin raparperi-vaniljatäytteen kaveriksi,
mutta voi sen jättää pohjasta pois tai korvata esim vaniljalla,
oman maun mukaan.
mutta voi sen jättää pohjasta pois tai korvata esim vaniljalla,
oman maun mukaan.
pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
1 dl sulatettua margariinia/voita
1 kananmuna
täyte
n. 5 dl raparperin paloja
2 prk vaniljrahkaa
2 kananmunaa
sokeria
Lisää margariini ja muna sekoittaen.
Levitä taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
Pilko raparperit ja sokeroi ne.
Levitä pohjan päälle raparperipalat.
Sekoita rahka ja munat. Lisää sokeria jos tarve vaatii.
Kaada seos piirakan päälle.
Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)