lauantai 4. toukokuuta 2013

Ruispizzat

Ruispohjaisia pizzoja tehtiin pikkuleipurien kanssa tänään.
Juhlistetaan tällä sitten vaikka mun eilen suorittamaa hygieniapassi-kurssia!:)

 
Meillä oli monta syöjää, joten taikinan tein tuplana, siten siitä riitti kahdelle pellille.
 
Pohja
 
2 ½ dl vettä
2pss kuivahiivaa
 ½ dl öljyä/sulatettua voita
2 ½ dl ruisjauhoja
3 ½ dl vehnäjauhoja

Sekoita jauhot keskenään ja lisää kuivahiiva jauhoihin.
Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi eli kädenlämpöä hieman lämpöisemmäksi.
 Lisää joukkoon öljy ja lopuksi jauhoseos.
Vaivaa ja anna kohota puolesta tunnista tuntiin.
Kaulitse leivinpaperille.
Voitele pizzan reunat öljyllä.
Laita täytteet päälle ja uuniin 200 asteeseen noin 15-25 minuutiksi.
 
 
Täytteeksihän voit makusi mukaan laittaa mistä ikinä itse tykkäät.
Meillä valmistui tänään kahta eri laatua.
 
Tonnikala-pizzassa oli tomaattimurskaa, tomaattia, suolakurkkuja, fetajuustoa, sipulirenkaita
emmental-juustoraastetta ja oreganoa.
 
Jauheliha-pizzassa oli tomaattimurskaa, sipulirenkaita, tomaatteja, jauhelihaa (+ mausteita), homejuustoa ja emmental-juustoraastetta ja oreganoa.

Lisäksi tehtiin muutama tämmönen pikapizza,
eli wrap tortilla pohjille ed.mainittuja täytteitä,
 pikkukokkien suun mukaisesti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...