Äitienpäiväksi tein raidallisen kääretortun,
tällä kertaa tämä viemiseksi mummilleni.
Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja isoäideille! ♥
Pihlan tekemä suloinen pinkki perhonen kipusi mummille mukaan. :)
Tein tavallisen kääretorttutaikinan,
josta värjäsin puolet kaakaojauheella ruskeaksi
ja toisen puolen elintarvikevärillä keltaiseksi.
Sisältä löytyi raikas sitruuna-valkosuklaatäyte.
Muistutuksena se, että taikinaa menee pursottaessa helposti hukkaan,
joten melkein kannattaa tehdä siitä puolitoistakertainen.
tällä kertaa tämä viemiseksi mummilleni.
Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille ja isoäideille! ♥
Pihlan tekemä suloinen pinkki perhonen kipusi mummille mukaan. :)
josta värjäsin puolet kaakaojauheella ruskeaksi
ja toisen puolen elintarvikevärillä keltaiseksi.
Sisältä löytyi raikas sitruuna-valkosuklaatäyte.
Muistutuksena se, että taikinaa menee pursottaessa helposti hukkaan,
joten melkein kannattaa tehdä siitä puolitoistakertainen.
pohja
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
kostutus sitruunamehulla
kostutus sitruunamehulla
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Jaa taikina kahtia.
Värjää toinen puoli kaakaojauheella ruskeaksi ja
toinen puoli elintarvike- tai pastavärillä haluamasi väriseksi.
Laita taikinat kahteen pursotinpussiin.
Pursota pellille leivinpaperin päälle ensin toisen väriset raidat
(mielellään ruskeat ensin)
ja heti perään toisen väriset raidat.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 7-8 minuuttia uunin keskitasolla.
Kumoa sen jälkeen sokeridulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Käännä torttu vielä kertaalleen, että saat pinnaksi ns kauniimman puolen.
Kostuta hitusen sitruunamehulla ja levitä täytteet.
Situuna-Valkosuklaatäyte
2,5 dl kuohukermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1 sitruunankuori raastettuna
200 g valkosuklaata
sokeria maun mukaan
lemon curd-sitruunatahnaa
koristeet sokerimassaa ja marsipaania
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto.
Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon sekoittaen.
Lisää sitten vielä sitruunankuoriraaste sekä maun mukaan sokeria ja sekoita.
Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin kerros lemon curd-sitruunatahnaa
ja sen päälle kermatäyte.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Anna jähmettyä jääkaapissa hetken ennen tarjoilua ja leikkaa sitten päädyt siisteiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Jaa taikina kahtia.
Värjää toinen puoli kaakaojauheella ruskeaksi ja
toinen puoli elintarvike- tai pastavärillä haluamasi väriseksi.
Laita taikinat kahteen pursotinpussiin.
Pursota pellille leivinpaperin päälle ensin toisen väriset raidat
(mielellään ruskeat ensin)
ja heti perään toisen väriset raidat.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 7-8 minuuttia uunin keskitasolla.
Kumoa sen jälkeen sokeridulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Käännä torttu vielä kertaalleen, että saat pinnaksi ns kauniimman puolen.
Kostuta hitusen sitruunamehulla ja levitä täytteet.
Situuna-Valkosuklaatäyte
2,5 dl kuohukermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1 sitruunankuori raastettuna
200 g valkosuklaata
sokeria maun mukaan
lemon curd-sitruunatahnaa
koristeet sokerimassaa ja marsipaania
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto.
Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon sekoittaen.
Lisää sitten vielä sitruunankuoriraaste sekä maun mukaan sokeria ja sekoita.
Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin kerros lemon curd-sitruunatahnaa
ja sen päälle kermatäyte.
Kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Anna jähmettyä jääkaapissa hetken ennen tarjoilua ja leikkaa sitten päädyt siisteiksi.
Nam! Hyvää äitienpäivää!
VastaaPoistaKiitos samoin. :)
Poista