tiistai 14. toukokuuta 2013

Tuplalohi-voileipäkakut

Näitä lohivoileipäkakkuja lähti kaksi kappaletta
näiden kinkkukakkujen
ja tämän kerma-kinuskikakun kanssa
Eijan juhliin.
 

 
Yhdestä kakusta riittää noin 20 hengelle.

 8 isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
16 isoa ruispaahtoleipäviipaletta

täyte
400 g lämminsavulohta (ennen kalan putsaamista n. 600 g)
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
1 nippu tilliä
400 g ranskankermaa
200 g tillituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g smetanaa

kostutus
 2 ½ dl sitruunavettä

 koristelu
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ohennettuna maidolla)
 kurkku
minitomaatteja
 300 g kylmäsavulohta
herneenversoja, salaattia


Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi.
Purista sitruunamehu.
Hienonna tilli.
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja smetana sekaisin.
Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu ja tillisilppu .
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta sitruunavedellä.
Levitä päälle täytettä.
 Ripottele täytteen päälle puolet lämminsavulohesta.
 Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta.
 Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta.
Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kylmäsavulohella, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...