keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakut

Kaksi kinkkuvoileipäkakkua matkasi
näiden kahden kalakakun
sekä tämän kerma-kinuskikakun kanssa
 Eijan juhliin.


pohja
8 kpl ruispaahtoleipiä
16 kpl vehnäpaahtoleipiä

täyte
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 suolakurkkua
1 ruukku ruohosipulia
400 g yrttituorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sinappia

kostutus
lihalientä

koristeet
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua

Hienonna kinkku, ruohosipuli, suolakurkut ja paprika.
 Sekoita tuorejuustot, sinappi ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, ruohosipulit, kurkut ja paprika.
Valmista lihaliemi
 (sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
 Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
 Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla, persiljalla,
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.




 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...