Tuoreen kummipoikani ristiäisiin tein tämän täytekakun lisäksi kinkkuvoilepäkakun
sekä tämän porovoileipäkakun.
Tästä kinkkukakusta riitti reilulle 20 hlölle.
sekä tämän porovoileipäkakun.
Tästä kinkkukakusta riitti reilulle 20 hlölle.
pohja
16 kpl ruispaahtoleipiä
16 kpl vehnäpaahtoleipiä
täyte
250 g savukinkkua
1 punainen paprika
3 suolakurkkua
400 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g majoneesia
2 rkl sinappia
kostutus
lihalientä
koristeet
kinkkuleikkeitä
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
salaattia
herneenversoja
Hienonna kinkku, ruohosipuli, suolakurkut ja paprika.
Sekoita tuorejuustot, sinappi ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, ruohosipulit, kurkut ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.
16 kpl ruispaahtoleipiä
16 kpl vehnäpaahtoleipiä
täyte
250 g savukinkkua
1 punainen paprika
3 suolakurkkua
400 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa
200 g majoneesia
2 rkl sinappia
kostutus
lihalientä
koristeet
kinkkuleikkeitä
maustamatonta tuorejuustoa maidolla notkistettuna
tomaatteja
kurkkua
salaattia
herneenversoja
Hienonna kinkku, ruohosipuli, suolakurkut ja paprika.
Sekoita tuorejuustot, sinappi ja ranskankerma sekaisin.
Sekoita joukkoon kinkut, ruohosipulit, kurkut ja paprika.
Valmista lihaliemi
(sekoita 1 kuutio puoleen litraan kiehuvaa vettä).
Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin kahdeksan palaa ruispaahtoleipää,
kaksi vierekkäin ja neljä peräkkäin.
Voit tehdä myös esim kuudella palalla kerrokset ja tehdä kakusta nelikerroksisen,
tämä minun versioni on kolmekerroksinen.
Kostuta lihaliemellä
Levitä päälle täytettä.
Lado vehnäviipaleet päälle, kostuta ja levitä täytettä.
Lado täytteen päälle viimeiset ruispaahtoleivät ja kostuta.
Kääri kakku tiiviisti muovikelmuun, laita päälle kevyt paino ja
nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Levitä pinnalle maidolla tai ranskankermalla ohennettua tuorejuustoa.
Koristele esimerkiksi kinkkuleikkeleillä, kurkkukuvioilla,
persiljalla, herneenversoilla
salaatinlehdillä, tomaateilla tai pursotuksin.