torstai 28. helmikuuta 2013

Tonnikalapiirakka

 
 
Pohja
2 ½dl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
150g margariinia
 
Täyte
2 dl ruokakermaa
1 dl smetanaa
2 dl juustoraastetta
3 munaa
ripaus suolaa
tilliä
2 prk tonnikalaa
 
 
Nypi pohjan ainekset sekaisin ja painele voideltuun vuokaan. 
Sekoita tonnikala, tilli, suola, smetana, kerma ja munat keskenään hyvin.
Kaada pohjan päälle ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Ja täytettähän voi muokkailla oman maun mukaan. :)
 


tiistai 26. helmikuuta 2013

Maitosuklaafudget

Kun tekee mieli jotakin makiaa, niin tässä yksi namuohje. :)
Elikkä maitosuklaafudgeja (ohje).

 
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
2 dl vaahtokarkkeja
100 g maitosuklaata
 
Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja. Keitä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa.
Seos on valmis, kun nokare pysyy koossa tiputettaessa kylmään veteen.
 
Ota liedeltä ja sekoita, kunnes seos hieman jäähtyy ja sakenee.
Hienonna vaahtokarkit, rouhi suklaa ja lisää seokseen.
Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi.
 
 Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (n. 12 x 20 cm)
ja anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään asti.
Leikkaa paloiksi.

 
 
 

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Suklaamuffinit

Leivottiin lasten kanssa viikonlopun kunniaksi suklaamuffineja.


Suklaasydän-Muffinit
(n.12-15 kpl keskikokoisia)

 
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1½ dl kaakaota
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokokidesokeria
100 g voisulaa
2 dl maitoa
1 dl maitorahkaa
50 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

 
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Mittaa toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola ja sekoita.
 Lisää vaahtoon voisula, maito, rahka ja sulatettu tumma suklaa.
Siivilöi joukkoon jauhoseos ja sekoita varovasti.
 Jaa taikina muffinssivuokiin, siten että ensin reilu lusikallinen vuuan pohjalle, sitten jokaiseen vuokaan pala maitosuklaata (tai mitä tahansa suklaata :)) ja laita lisää taikinaa päälle.
Paista uunissa 15-20 noin minuuttia.

 

Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g nutella pähkinäsuklaalevitettä

Sekoita tasaiseksi levittyväksi massaksi ja pursota/levitä muffinien päälle.





lauantai 23. helmikuuta 2013

Suklaa-pähkinäpiirakka


Tänään tehtiin piirakkaa, jossa yhdistyvät niin suklaa, kahvi kuin pähkinätkin.
 (alkuperäinen ohje täältä ).

 
 
pohja
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
2 dl kahvia
 
 
kuorrutus
200 g suklaa-hasselpähkinälevitettä (nutella)
50 g tummaa suklaata
½ dl pähkinöitä
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. (Taikina jää melko löysäksi.)
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
 
Lusikoi suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.
 
Taita suklaa paloiksi. Leikkaa palat vinottain puoliksi ja puolikkaat edelleen paksuussuunnassa puoliksi. Näin saat suklaakolmioita, -suikaleita ja -rouhetta. Puolita pähkinät. Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä.

 

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Banoffee vol 2.

 
Tein tuossa viikonloppuna hitusen toisenlaisen Banoffeen (edellinen täällä).
 
 
pohja
250 g  kaurakeksejä
100 g voita
 
täyte
397 g kondensoitua maitoa
3 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
päällä sulatettua tummaa suklaata
 
 
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Sudi öljyä vuoan reunoihin.
Murskaa keksit.
Sulata rasva ja sekoita keksimurska joukkoon.
Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja parin sentin matkalta reunoille.
Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.
Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle.

 
Pilko yksi banaani kinuskin päälle.
Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi.

 
Peitä kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta banaanien päälle.
Irrota vuoan reunus ja siirrä tarjoilulautaselle.
 
 


tiistai 19. helmikuuta 2013

Charmmy Kitty- kakku

Charmmy Kitty -kakku meni 10 vuotiaalle tytölle.
(Charmmy Kitty on ymmärtääkseni Hello Kittyn lemmikkikissa.)
Onnea Aadalle!
 
 
Sisällä oli toisessa välissä banaanimousse ja toisessa kinuskimousse.

 
Banaani-valkosuklaamousse
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
2 banaania
½ dl sokeria
3 liivatetta
½ dl maitoa
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sokerit.
Sulata valkosuklaa, pilko banaanit ja lisää joukkoon.
Kiehauta maito ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
 
 
 
Kinuskimousse
 
Kinuskikastike:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.
 
 
 
 




maanantai 18. helmikuuta 2013

Autokakku

Tälläinen turkoosi autokakku lähti 17-vuotiaalle tytölle.
Sisällä tumma levykakkupohja ja välissä geishamoussea.
 
Onnea Janika!

 
 
 

Geishamousse

5 dl flora vispiä
2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
(½ dl sokeria)
2 levyä Geishasuklaata
100 g maitosuklaata
4 liivatetta
½ dl vettä/sitruunamehua/maitoa

kostutukseen sprite

Laita liivatteet veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Rouhi Geishasuklaat ja lisää täytteeseen. Sulata maitosuklaa ja sekoita täytteeseen. Liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen ja lisää täytteeseen tasaisena nauhana. Levitä kostutetun pohjan päälle.
 
 

Koristeet sokerimassaa ja marsipaania.

 


 

Angry Bird Possu-kakku

Vihreä Angry Bird possu-täytekakku lähti kaverin miehen juhliin.
Onnea Jounille!


 
Sisältä kakusta löytyi daim-vadelmatäyte.

Koristeet sokerimassaa ja marsipaania.

 
Suklainen Daim-Vadelmatäyte
5 dl flora vispiä
2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
(½ dl sokeria)
3 iso (56 g) Daim-patukka
150 g maitosuklaata
200 g suomalaisia vadelmia
4 liivatetta
½ dl vadelmamehua

kostutukseen sprite
 
kakku täytettynä

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Rouhi Daim-patukat ja lisää täytteeseen. Sulata suklaa ja sekoita täytteeseen. Liota liivatteet kiehuvaan mehuun tasaisena nauhana ja sekoita. Levitä kostutetun pohjan päälle.

 
voi-sokerikreemi (ohje) sokerimassan alle kosteutta estämään
 
 
 

 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...