maanantai 28. huhtikuuta 2014

Rasmus Vilhelmin Ristiäiskakku

 
Pienen pojan ensimmäisiin juhliin tein tälläisen pöllöaiheisen kakun,
onnea hienosta nimestä Rasmus Vilhelm! :)
 


 
Kakku tehty noin 35 hlölle,
pohjana tumma mehevä pohja (ohje),
täytteenä kinuskimousse upotetuilla vadelmilla (ohje),
kostutuksena vadelmamehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet sokerimassaa.
 

 

 

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Traktori-kakku

Zetor aiheinen traktorikakku lähti 30-vuotissynttäreille.
Onnea Aki! :)
 
 
 
 
 


 
Kakku laktoositon ja tehty 25 hlölle,
pohjana tumma mehevä kakkupohja (ohje),
täytteenä vadelmamousse (ohje),
kostutuksena vadelmamehu,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet sokerimassaa.
 
  
 


 


perjantai 18. huhtikuuta 2014

Peikko-kakku

2-vuotiaalle pojalle lähti tämmöinen hugo-peikko aiheinen täytekakku.
Paljon onnea Aapo! ♥
  


 
 
Tehty reilulle 15 hlölle,
pohjana tumma mehevä kaakaopohja (ohje),
täytteenä vadelmamousse (ohje),
päällys ja koristeet sokerimassaa,
pursotukset laktoositonta vispikermaa.





keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pekoni-kinkkupiirakka

Tein poikieni 3-vuotissynttäreille tarjolle tämmöistä pekoni-kinkkupiirakkaa
(pellillinen)
ja lisäksi tämän juna-kakun.

 
Pohja
 8 dl vehnäjauhoja
300 g voita tai margariinia
 1 dl kylmää vettä

 Täyte:
280 g pekonia
 460 g savukinkkusuikaleita
 1 sipuli
1 paprika
 5 dl mustapippuri ruokakermaa
 2 dl ruokakermaa
 4 munaa
 4 dl juustoraastetta
mustapippuria
Nypi vehnäjauhot sekaisin voin kanssa.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Levitä taikina sormilla kevyesti painellen 
leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja reunoille.
 
Kuutioi pekoni ja sipuli.
Paista pekoni pannulla rapeaksi, lisää sipuli pehmenemään.
Lisää suikaloidut paprikat ja kinkkusuikaleet loppuvaiheessa mukaan pannulle.
Yhdistä kulhossa ruoka- ja kevytkerma ja vatkaa joukkoon munat sekä mustapippuria.
Sekoita joukkoon pekoni-sipuli-kinkkuseos.
Levitä täyte pohjan päälle. 
Lisää lopuksi juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Juna-kakku

Kaksospoikani täyttivät 3-vuotta ja tein heille yhteisen junakakun
sekä mm. tämän pekoni-kinkkupiirakan .
Onnea Justus ja Jesper! ♥♥
 

 
 
 
Pohjana 8 munan
sokerikakkupohja ( ohje)
täytteenä mangomousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
päällys ja koristeet sokerimassaa, sekä marsipaania.
 
 
 
Mangomousse
 
4 dl vispikermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
 2 rkl vaniljasokeria
  500 g mangoa (pakaste)
 6 liivatetta
 1 ½ dl bonne mangososetta
sokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
 Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  Lisää liotetut liivatteet kuumennetun ½ dl bonnesoseeseen ja sekoita täytteeseen.
Lisää jäiset ja survotut mangot sekä 1 dl mangososetta mukaan.
Mausta sokerilla.
 Levitä täyte pohjan päälle.






sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Punainen kuplavolkkari-kakku

18-vuotiaalle pojalle tein tälläisen punaisen kuplavolkkarikakun.
Onnea Miki! :)
 

 


 

 
Kakku noin 35 hlölle,
pohjana 10 munan sokerikakkupohja (ohje),
kostutuksena mansikkamehu,
täyte kinuskimousse- ja mansikkamousset,
eristeenä sokerikreemi (ohje),
koristeet sokerimassaa, päällys marsipaania.



Kinuskimousse

Kinuskikastike:
 3 dl kuohukermaa
 3 dl fariinisokeria
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
 4 dl kuohukermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatelehteä
 3 rkl vettä

  
 Valmista ensin kinuskikastike.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan.
Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivää asti.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi.
Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.
Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.


Mansikkamousse

 4 dl laktoositonta vispikermaa
400 g tuorejuustoa
500 g mansikoita
½ dl sokeria
9 liivatetta
½ dl tuoremansikkamehua
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Murskaa/soseuta mansikat ja valuta nesteet.
Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto ja sokeria (maun mukaan).
Kuumenna mansikoista jäänyttä mehua ja sulata joukkoon liivatteet.
Lisää tasaisena nauhana koko ajan vatkaten kermaseokseen ja sekoita.
Lisää viimeiseksi sekaan kohmeiset murskatut ja valutetut mansikat.
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...