perjantai 31. tammikuuta 2014

Broileri-paprika piirakka

Kynttiläkutsuillani oli  tarjottavana broileri-paprikapiirakka,
 tämä jauhelihatacopiirakka sekä
tämmöinen mansikka-mariannehyydykekakku.

 
Pohja:
150g margariinia
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
300g hunajamarinoitua broileria
1 pieni pun. paprika
sipulia
200g tacotuorejuustoa
2,5 dl ruokakermaa
2 munaa
n. 200g juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
Tee pohja nyppimällä rasva ja jauhot sekä suola keskenään.
Lisää joukkoon vesi.
 Painele taikina piirakkavuokan pohjalle ja reunoille.

Kypsennä broileri pannulla kypsäksi.
Pilko ja kuullota paprikat ja sipuli.
 Lisää tuorejuusto kanojen, paprikoiden ja sipuleiden päälle.
Anna juuston sulaa ja sekoita massa tasaiseksi.
Lisää ruokakerma, kananmunat ja mausteet. 
Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 30-40 min, kunnes kypsä.

torstai 30. tammikuuta 2014

Marianne-mansikkahyydykekakku

Tein kynttiläkutsuilleni tälläisen mariannehyydykekakun,
jossa pinnalla mansikkasurvoskiille, koristeena mariannecrushia.
Lisäksi tarjolla oli tämä broileri-paprikapiirakka
sekä tälläinen taco-jauhelihapiirakka.
 
 
 
pohja:
200g dominoja
50 g voita sulatettuna

täyte:
5 dl vispikerma
250 g maitorahka
150 g Marianne Crush rouhetta
noin 1 dl sokeria
1/2 dl vettä
5 kpl liivatelehteä

kiille:
400 g mansikoita/punaisia marjoja
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua



Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa.
Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka.
  Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen/mehuun/maitoon.
Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle
.Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa.
Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun.
Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon
ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle.
Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Koristelin pintaa vielä mariannecrush-rouheella.



sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Jalkapallokakku nro 2

Puolikasta jalkapalloa esittävä kakku lähti 11-vuotiaalle jalkapalloilijatyttöselle.
Samankaltaista toivottiin kuin minkä tein hänen sisarelleen aiemmin,
eli tämä jalkapallokakku.
Onnea Selma! :)
 
 
 

 
Kakku tehty 20 hlölle,
koottu kulhoon niin, että vuorotellen asetettu leikattuja
 paloja kääretorttupohjasta ja vuorotellen täytettä.
 
 
 
Pohjana tumma kääretorttupohja,
täytteenä pätkismousse,
kostutuksena sprite,
eristeenä sokerikreemi,
jota käytetty myös vihreisiin pursotuksiin värjättynä (ohje),
koristeet ja päällys kaulintamassaa sekä marsipaania.
 
 
 
Tumma suklainen kääretorttupohja
 
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua suklaata
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Sekoita joukkoon sula suklaa.
  Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 7-8 minuuttia uunin keskitasolla.
Kumoa sen jälkeen sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
 
 

Pätkismousse

  4 dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
 2pss pieniä Pätkiksiä (280g)
 4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä/maitoa/sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata pätkikset tai vaihtoehtoisesti jätä osa niistä paloiksi,
niin saan kivoja sattumia täytteeseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuustot ja sokeria jos tarve vaatii.
Kuumenna neste ja sekoita liivatteet siihen.
Lisää pätkikset täytteeseen.
 
 

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Palomies Sami täytekakku nro 2

Palomies Sami- kakku lähti pienen miehen 4-vuotisynttäreille.
Toiveena oli samankaltainenkuin tämä aiemmin tekemäni kakku.
Onnea Severi! :)

 

 
 
 

Pohjana vaalea sokerikakkupohja 5 munalla (ohje),
täytteenä appelsiinimousse (hyla),
kostutus tuorepuristettu appelsiinimehu,
pursotukset laktoositonta vispikermaa,
päällys ja koristeet sokerimassaa sekä marsipaania.

 

Appelsiinimousse
4 dl laktoositonta vispikermaa
400 g appelsiinituorejuustoa
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 5 appelsiinia survottuna
1 appelsiininkuori raastettuna
sokeria maun mukaan
 5 liivatetta
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kerman sekaan appelsiinituorejuustot ja maustamaton tuorejuusto,
raastettu appelsiininkuori, survotut ja valutetut appelsiinit
ja sokeria maun mukaan.
 Kuumenna appelsiineistä puristamasi mehu kiehuvaksi ja sekoita liivatteet joukkoon.
Kaada liivateseos tasaisena nauhana kermaseokseen ja sekoita.
 
 


torstai 2. tammikuuta 2014

Tonnikala-makaronisalaatti

Tein omiin tupareihin tarjolle tälläistä tonnikala-makaronisalaattia.
Tämän K-18 munakakun lisäksi.
 Tästä määrästä tuli kaksi kulhollista salaattia.
 
 
800 g makaroneja
6 prk tillitonnikalaa
4 pss hernemaissipaprika-sekoitusta
4 prk kermaviiliä
(4 suolakurkkua)
4 tl sitruunapippuria
2 rkl sitruunaa
4 rkl sinappia
suolaa

 

Keitä makaronit ja kypsennä myös hemapa-sekoitukset.
Muut ainekset sekaan ja mausta makusi mukaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...