keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kerma-kinuskikakku ruusuilla

Kinuskipäällysteinen kermakakku meni syntymäpäiville,
mukanaan nämä lohikakut sekä nämä kinkkukakut.
Onnea Eija! :)
 
 
 
 
 
Sisällä vadelmamousse (sama kuin tässä kakussa).
Pohjana tumma mehevä pohja (sama kuin tässä kakussa).
Kostutus sprite.
Pursotukset laktoositonta vispikermaa ja vaniljakreemijauhetta.
Päällä kinuskikuorrute.
Ruusut ja lehdet kaulintamassaa sekä sokerimassaa.

 
Kinuskikuorrute

 2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Riittää halkaisijaltaan max 24 cm kakkuun.
Esimerkiksi tähän 28 cm kakkuun tein 3 dl:n mukaan.

Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan.
Varmista, että kattila on täysin puhdas.
Kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan.
Aika on vain arvio, siihen vaikuttaa kiehumiskuumuus, kattila ja määrä.
Tee vesilasitestejä useaan otteeseen keittämisen edetessä.
 Kinuskin tulee kiehua koko ajan maltillisesti.
Milloin kinuski on valmista?
 Suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen.
Jos kinuski liukenee, ei se ole valmista.
Jos se painuu pohjaan kokonaisena nokareena, on kinuski valmista.
Kaada kinuski heti kakun päälle, siten se ei ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti.
Auta tasoittumista tarvittaessa leveällä lastalla/palettiveitsellä.



2 kommenttia:

  1. Paljon sai kakut kehuja jo ennen maisteluja.. Olivat kuola valuen katselleet niitä ;)

    Hyvä että homma toimi ja saitte tilauksen sovittua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Tiina sulle. :) saatiin siis tilaus sovittua.
      Ja kiva kuulla että olivat mieleisiä. :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...