Kaksi kermakakkua suklaakuorrutteella muistotilaisuuteen.
Osanottoni. ♥
Isompi kakku oli kuuden munan kakku,
Osanottoni. ♥
Isompi kakku oli kuuden munan kakku,
ja pienempi neljän munan kakku.
Pohjana sokerikakkupohja (ohje)
Kostutus sprite
Täytteenä maitosuklaamousse, johon upotettu vadelmia.
( riitti kahteen kakkuun)
5 dl Flora Vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g maitosuklaata
2 rkl vaniljasokeria
400 g vadelmia
4 liivatetta
½ dl vadelmamehua
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeria, jos mielestäsi tarvitsee. Lisää liotetut liivatteet kuumennetun mehun joukkoon ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja upota siihen vadelmia ja laita jähmettymään jääkaappiin.
( riitti kahteen kakkuun)
5 dl Flora Vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g maitosuklaata
2 rkl vaniljasokeria
400 g vadelmia
4 liivatetta
½ dl vadelmamehua
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeria, jos mielestäsi tarvitsee. Lisää liotetut liivatteet kuumennetun mehun joukkoon ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja upota siihen vadelmia ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Päällä tummasuklaakuorrute (yhden kakun päällys)
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.Sekoita tasaiseksi esim vispilällä. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle jälkilämpöön ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään. Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.Tasoita lastalla tai palettiveitsellä pikaisesti. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.Lämmitä kerma kattilassa. Kerma ei saa lämmetä kiehumispisteeseen, mutta sen on syytä olla selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja kaada suklaasula joukkoon.Sekoita tasaiseksi esim vispilällä. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle jälkilämpöön ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään. Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute sitten kakun päälle.Tasoita lastalla tai palettiveitsellä pikaisesti. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.
Pursotukset flora vispiä ja vaniljakreemijauhetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)