torstai 30. tammikuuta 2014

Marianne-mansikkahyydykekakku

Tein kynttiläkutsuilleni tälläisen mariannehyydykekakun,
jossa pinnalla mansikkasurvoskiille, koristeena mariannecrushia.
Lisäksi tarjolla oli tämä broileri-paprikapiirakka
sekä tälläinen taco-jauhelihapiirakka.
 
 
 
pohja:
200g dominoja
50 g voita sulatettuna

täyte:
5 dl vispikerma
250 g maitorahka
150 g Marianne Crush rouhetta
noin 1 dl sokeria
1/2 dl vettä
5 kpl liivatelehteä

kiille:
400 g mansikoita/punaisia marjoja
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1/2 dl punaista mehua



Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa.
Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka.
  Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen/mehuun/maitoon.
Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle
.Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa.
Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun.
Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon
ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle.
Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Koristelin pintaa vielä mariannecrush-rouheella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...