Minttusuklainen kahvikakku
tummalla suklaakiilteellä
pohja:
300 g voita
300 g
ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
400 g
vehnäjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1½
leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl
vaniljasokeria
200 g minttusuklaata
200 g minttusuklaata
kakku ilman kuorrutetta
Kuorrute:
120 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
(tein kaksinkertaisena kuorrutteen,
koska halusin päällystää myös reunat)
Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri.
Lisää munat yksitellen joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Rouhi suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele noin 3 l vetoinen kahvikakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes on kypsä.
Kumoa kakku jäähtymään.
Kuorrutetta varten pilko suklaa kulhoon ja laita voi sekaan.
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan ja voin päälle.
Sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut.
Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle.
Ja tuossa laitoin tumman suklaan joukkoon hiukan minttusuklaata mauksi.
kuorrutettu kakku ilman koristeita
gerberat kuivumassa
raidoitus valkosuklaata, gerberat sokerimassaa
Voi nams mimmonen kakku :) .. ja tosi ihanat noi koristeetkin!! -sanna-
VastaaPoistaKiitti Sanna! :)
PoistaTää oli taivaallisen hyvää! <3
VastaaPoista-Eeva-
Empä nyt tiiä.:D oli ainakin ihanan suklaista kyl. ja ilmeisen hyvin oli ainakin tehnyt kauppansa mummilla. :)
PoistaIhana kakku♥Liian vaikee mull;)
VastaaPoistaKiitti! :) eikä oo vaikee :)
Poista