lauantai 22. kesäkuuta 2013

Grashopper pie

Grashopper pie eli suomennettuna heinäsirkkapiirakka päätyi meillä juhannuspöytään hyvien grilliruokien jälkkäriksi.
Nimensä se on saanut samannimisestä drinkistä tuolta Amerikan mailta.
Mukavaa juhannusta kaikille täältä suunnalta! :)

 
 
Hyydykekakun alkuperäisessä reseptissä on alkoholia, jonka prosentit kiehautetaan pois,
mutta esim tässä meidän versiossa ei ollut ollenkaan alkoholia.
Jos et halua käyttää alkoholia, niin lisää maitoa enemmän joukkoon (n. 2dl).

Jos taas haluat nimenomaan säilyttää alkoholin kakussa,
niin lisää likööri vasta vaahtokarkkien sulatuksen jälkeen vaahtokarkkiseokseen
 
alkuperäinen ohje napattu täältä.

 
Pohja
350 g Domino-keksejä
60 g margariiniä/voita
 
Täyte
175 g valkoisia vaahtokarkkeja
1 dl maitoa
1 dl minttulikööriä
5 dl vispikermaa
(vihreää elintarvikeväriä)

 
Päälle
mansikoita
(minttu)suklaata
kermavaahtoa
 


 
Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos noin 26-28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta sivuun tai vaikka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan vaahtokarkit, maito sekä minttulikööri.
Kuumenna seos kiehuvaksi ja sekoita niin, että vaahtokarkit sulavat joukkoon.
Kaada seos kulhoon ja viilennä jääkaapissa välillä sekoitellen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä ja nostele kerma jäähtyneen vaahtokarkkiseoksen joukkoon.
Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmeyttämään ainakin muutaman tunnin ajaksi. 
Irrota varovasti kakku varovasti ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristele mielesi mukaan.
Meillä koristeeksi tuli tuoreita mansikoita ja minttusuklaata sekä pari sokerimassa koristetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...