Päivitykset tökkii tällä hetkellä ongelmallisen nettiyhteyden takia,
mutta eiköhän se tästä. :)
Pinkki-valkoinen Hello Kitty-täytekakku
kermapursotusreunuksin
mutta eiköhän se tästä. :)
Pinkki-valkoinen Hello Kitty-täytekakku
kermapursotusreunuksin
lähti 4-vuotissyntymäpäiville.
Kakku oli mitoitettu 30 hengelle ja tehty neliönmalliseen reunavuokaan.
Pohjana mehevä tummakaakao kakkupohja.
Täytteenä mansikkamousse (sama kuin tässä kakussa, tosin kaksinkertaisena).
Kostutuksena mansikkamehu.
Eristeenä sokerimassan alla sokerikreemi.
Pursotukset laktoositonta vispikermaa ja vaniljakreemijauhetta.
Päällinen ja koristeet sokerimassaa, paitsi kissanviikset marsipaania.
Tumma mehevä kaakaopohja (isoon, noin 30 cm vuokaan)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
6 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 tl vaniljasokeria
3 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
300 g voita tai margariinia
7 ½ dl sokeria
7 munaa
6 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaasti vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja
ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti.
Kakku saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi, testaile tikulla kypsyyttä.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
6 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 tl vaniljasokeria
3 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
300 g voita tai margariinia
7 ½ dl sokeria
7 munaa
6 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaasti vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja
ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti.
Kakku saa jäädä keskeltä hiukan kosteaksi, testaile tikulla kypsyyttä.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Kreemiä kannattaa käyttää marsipaani-, sokerimassa yms. kuorrutteen alla,
mikäli teet koristelun edellisenä päivänä.
Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään.
Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin.
Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
Kreemit säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
(yhdelle noin 24 cm kokoiselle kakulle)
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
½ tl vaniljasokeria
250 g (4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi.
Lisää vaniljasokeri.
Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten.
Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa,
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Iso kiitos kommentistasi! :)