keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Puolukka-Vaniljahyydykekakku

Tein minulla olleille me&I-vaatekutsuille tarjottavaksi
tälläisen kaksiosaisen puolukka-vaniljahyydykekakun
sekä tämän jauheliha-tomaatti-aurajuustopiirakan.
Tämä kakku on hieman pidempi aikainen valmistaa,
mutta niin makoisaa että korvaa vaivannäön. :)

 

 


Pohja:
75 g voita
200 g kaurakeksejä

Puolukkatäyte:
1 prk maitorahkaa (250 g)
4 dl kuohukermaa
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl vettä
4 liivatetta

Vaniljatäyte:
4 dl vaniljajogurttia
4 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua
4 liivatetta

Kuorrutus:
2 dl puolukoita 
3 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 liivatetta

Kokoa kakku irtopohjavuoan reunoja käyttäen (Ø 24 cm) suoraan tarjoilulautaselle.
 Hienonna kaurakeksit.
Lisää sulatettu voi ja sekoita hyvin.
Painele keksiseos tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Puolukkatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Soseuta jäiset puolukat.
Yhdistä maitorahka kermaan.
Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan veteen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten kermarahkaseokseen.
Lisää puolukat ja sokeri. 
Aseta Ø 18 cm:n kakkurengas keskelle keksipohjan päälle.
Kaada sen sisälle puolukkatäyte.
Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia. 

Vaniljatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mausta jogurtti sokerilla ja vaniljasokerilla.
Vaahdota kerma ja sekoita jugurttiseos sinne.
Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun.
Sekoita liivateseos vatkaamalla kermajugurttiseokseen.
Poista vannevuoka hyytyneen puolukkatäytteen ympäriltä.
Pidä iso reunavuoka vielä paikoillaan ja kaada sen ympärille
sekä päälle vaniljatäytettä ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

Kuorrutus:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 Kiehauta vesi, lisää sinne puolukat ja sokeri.
Keitä 2 min.
 Siivilöi puolukkamehu kulhoon, lusikalla siivilää painellen.
Kaada liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvan kuumaksi. 
Sulata liivatteet mehuun.
 Anna mehun jäähty, ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle
varovasti lusikan kautta.
Anna kuorrutteen hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...