torstai 25. heinäkuuta 2013

Punaherukkapiirakka

Mummilasta noukittuja punaherukoita piti hyödyntää,
joten tässä yksi makoisa piirakka niistä. :)

 
Pohja
125 g margariinia
3/4 dl sokeria
2 kpl keltuaista
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
 
Täyte
2 kpl valkuaista
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
punaherukoita

 
Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.
 
Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina voideltuun esimerkiksi irtoreunaiseen vuokaan tai korkeareunaiseen piirakkavuokaan (Ø 25–28 cm).
 
Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti vaikka haarukalla kevyesti nostellen.
Levitä seos taikinan päälle vuokaan.
Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40–45 minuuttia.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...