tiistai 22. lokakuuta 2013

Jauheliha-voitakinakierteet

Poikani Jesperin nimipäiville tein tälläisiä
jauhelihakierteitä rahka-voitaikinasta
tämän kinuski-karpalohyydykekakun lisäksi.
 
 
 
Rahka-voitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pehmitä voita hetken mikrossa.
 Sekoita voi ja rahka keskenään.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita voi-rahkaseoksen kanssa taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Täyte:
1 sipuli
1 punainen paprika
300 g jauhelihaa
2 rkl vehnäjauhoja
120 g smetanaa
2 rkl tomaattipyrettä
 ½ tl suolaa
 2 tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
 
Hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Kypsennä jauheliha paistinpannulla.
 Lisää loppuvaiheessa joukkoon sipuli ja paprika ja jatka kypsentämistä hetken aikaa.
 Lisää vehnäjauhot, smetana, tomaattipyre ja mausteet.
Kauli taikina n. 25 x 50 cm kokoiseksi levyksi.
 Levitä päälle täyte.
 Kääri rullalle ja leikkaa 2 cm paksuisia viipaleita.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Tarjoile lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...