torstai 5. joulukuuta 2013

Puolukka-Valkosuklaa hyydykekakku glögikiilteellä

Tälläisen jouluisasti koristellun
puolukka-valkosuklaahyydykekakun glögikiilteellä
tein serkulleni hänen syntymäpäivilleen nro 2,
ekoille meni tämä munakakku. :)
Kakku tehty alle 15 hlölle.
Hiukan erilainen muunnelma tästä kakusta on tämä.
Onnea vielä Eeva! ♥




Pohja
200 g piparkakkuja
75 g margariinia
 
Täyte
 4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
½ dl vettä/mehua
200 g puolukoita
 
Kiille
4 liivatetta
4 dl glögiä

Koristelu
kermavaahtoa
sokerimassakoristeita
 


Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa piparit.
Sulata rasva ja sekoita piparimurut joukkoon.
Painele vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma.
Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Sulata valkosuklaa ja sekoita täytteeseen.
Kiehauta vesi/mehu ja sulata liivatteet siihen.
Sekoita täytteeseen.
Lusikoi täytettä vuokaan ja ripottele useassa erässä puolukoita.
Näin puolukan maku ja väri eivät tartu täytteeseen vaan ne säilyvät kokonaisina.
 Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä.
Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.
 
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna glögistä n. ½ dl kiehuvaksi.
Sulata liivatelehdet siihen.
Sekoita muun glögin joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi (menee ainakin puoli tuntia).
 Kaada sitten lusikan kautta vuokaan.
Nosta jääkaappiin hyytymään.
 
 

4 kommenttia:

  1. Sankari kiittää tästäkin! :) Maukas oli!

    VastaaPoista
  2. mutta missäs vaiheessa valkosuklaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohho, se oli jäänyt mainitsematta! anteeksi. Elikkä ennen liivatetta valkosuklaa. Lisään sen ohjeeseen. Kiitti huomiosta! :)

      Poista

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...