perjantai 23. elokuuta 2013

Poro-kantarelli piirakka

 Meillä olleille me&i-kutsuille tein tälläisen poro-kantarellipiirakan,
miedosti tulisen jauhelihapiirakan (ohje)
 sekä mustaherukka-valkosuklaahyydykekakun (ohje).

 
Pohja
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
150 g sulatettua margariinia
½ dl kylmää vettä
 
Täyte
175 g kantarelleja
1 sipuli
100 g poron kylmäsavupaistia
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria
 
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaurahiutaleet ja suola.
Lisää sulatettu margariini ja sekoita.
Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Siirrä vuoka jääkaappiin.
 
Hienonna valutetut sienet ja sipuli.
Kuullota sipulit öljyssä.
Sekoita joukkoon sienet ja kuumenna.
Hienonna poronpaisti.
 
Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste.
Mausta seos mustapippurilla.
Levitä piirakkavuokaan sieniseos ja poronpaisti.
Kaada päälle munaseos.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla 35 minuuttia ja lisäksi ylätasolla 5 minuuttia.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iso kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...